''Tot vanavond nog storm''

Bas (DePresident)
Icoon Binnenlands nieuwsDe storm die woensdag langs de westkust van Nederland raasde breidt zich vandaag mogelijk uit naar het oostelijk Waddengebied. Nog tot in de middag verwacht het KNMI zeer zware windstoten van zo'n 100-110 kilometer per uur in het binnenland.

Mensen op straat worden gewaarschuwd om uit te kijken voor omwaaiende bomen en rondvliegende voorwerpen. Watersporters worden geadviseerd zich niet op het water te begeven omdat dat op dit moment levensgevaarlijk zou zijn. Ook blijft de situatie zeer gevaarlijk voor het verkeer, met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto's, auto's met aanhanger en caravans.

SubheaderDe gevolgen van de storm vallen tot nu toe echter mee. Overal in het land zijn voorzorgsmaatregelen getroffen om de schade te beperken. De meest voorkomende ongelukken werden tot nu toe veroorzaakt door omgewaaide bomen en afgewaaide takken.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waren er op de snelweg weinig problemen. Er vond een aantal kop-staartbotsingen plaats, maar volgens een woordvoerder van het KLPD gebeuren die altijd tijdens regenachtig weer.

Ook op het water waren er weinig problemen. Watersporters zijn van te voren goed gewaarschuwd voor het slechte weer. Voor de kust van Egmond raakte wel een Pools zeiljacht in de problemen. De boot, met aan boord tien opvarenden, werd door twee reddingsboten naar Den Helder gesleept.

Subheader


Het treinverkeer had ook niet bijster veel last van de storm. 'Prorail' had alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen, maar volgens een woordvoerder waren er ''niet zo idioot veel problemen''

''Tot vanavond zal de sterke wind nog merkbaar zijn, met name in het noorden van het land'', aldus Marco Verhoef, weerman van de NOS.