Meteoriet Australië niet groter dan een meter

Gerson (FatalException)
De meteoriet die gisteren in Australië gezien is, en volgens een getuige de grootte van een huis had, was waarschijnlijk al verbrand voordat deze de grond kon raken, hebben astronomen vandaag verklaard.

Een motorrijder op de Hume Highway vertelde de politie dat hij een brandend object neer zag storten in de richting van Bulli om 9 uur 's avonds, en dat het object explodeerde met een felle flits. De Sydney Airport tower heeft bevestigd dat zij om dat tijdstip de meteoriet ook hebben gezien.

Volgens astronomen heeft de motorrijder erg overdreven. Als iets van die grootte de aarde had geraakt, zou het een sonische knal gegeven hebben, en zou het geregistreerd zijn op seismogrammen, aldus Dr. Ford van de Mt Stromlo Observatory in Canberra.

Het object was waarschijnlijk minder dan een meter in diameter, en het is onwaarschijnlijk is dat er fragmenten of een krater gevonden kunnen worden, aldus Ford. Nick Lomb van de Sydney Observatory onderschrijft deze mening. Mogelijk leek het object door het gloeiende gas wat zich eromheen bevindt groter dan deze werkelijk was.