Dertig jaar cel voor verkrachten Brits meisje

Bart (veekeend)
Icoon Buitenlands nieuws Een Franse rechtbank heeft een 54-jarige Spanjaard tot dertig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een 13-jarig Brits meisje. Eerder bekende de man, Arce Montes, de jonge scholiere in een jeugdherberg in Bretagne te hebben verkracht. Hij beweert de dood van het meisje niet op zijn geweten te hebben. Volgens hem leefde ze nog toen hij haar achterliet.

De 13-jarige Caroline werd 's ochtends door haar kamergenoten dood in haar bed aangetroffen. Lang bleef onduidelijk wat er gebeurd was, het Franse onderzoek liep na blunders vast. Een Amerikaanse politieman die als toerist in Engeland verbleef las in 2001 over de zaak in een krant, en moest denken aan een arrestant die in Florida vastzat voor een soortgelijke verkrachtingszaak. DNA-onderzoek bewees het verband tussen die arrestant, Arce Montes, en de dood van de scholiere.

Seksueel geweld
Arce Montes, ober van beroep, blijkt een lange geschiedenis van seksuele misdrijven te hebben. Volgens de aanklagers zou hij zich mogelijk al dertig jaar schuldig maken aan seksueel geweld tijdens reizen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Kort voor de fatale verkrachting zou hij in een jeugdherberg in dezelfde regio een ander meisje aangerand hebben. Deze wist echter haar kamergenoten te waarschuwen, waarna de ober vluchtte.