Israël werkt aan behoud ruïnes van Masada

Peter (The_Duce)
briefkees had ons via de nieuws-submit te melden:

Het fort MasadaTen noorden van de Dode Zee ligt Masada. Dit eeuwenoude fort, in vroegere tijden het buitenverblijf van de joodse koning Herodes, is een van de belangrijkste historische en toeristische plaatsen in Israël. De veelbezochte ruïnes hebben echter erg te lijden onder de slagregens, wind en erosie. Dat heeft de Israëlische regering ertoe bewogen om maatregelen te nemen om Masada te behouden.

Aan het begin van de jaartelling hielden zo'n duizend joodse rebellen lange tijd stand in het fort en weerstonden de aanvallen van het Romeinse leger. Nadat verzet niet langer mogelijk was pleegden ze collectief zelfmoord.

Naast een belangrijk trekpleister wordt het fort ook gebruikt voor het afleggen van de eed door de Israëlische soldaten. Deze eed bestaat uit de zin: "Masada zal niet opnieuw vallen".

Het fort van Masada is twee jaar geleden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Maandag kondigde de Israëlische regering de vorming van een speciale commissie aan. Deze commissie zal zich gaan bezig houden met het behoud van de ruïnes van Masada en ook zal zij over de staat van het fort jaarlijks een verslag uitbrengen.