Boot ramt brugpijler: 20 gewonden

ChrisJX
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vandaag twintig mensen gewond geraakt nadat de boot waarin zij zaten tegen een brugpijler aan voer. Enkele van de passagiers raakten zwaargewond. Het ongeluk zou te wijten zijn aan een verkeerde draaimanoeuvre van de tweede kapitein.

Het Duitse schip 'European Viking' had na het passeren van de Rijksbrug in Wenen aan moeten leggen aan de oever van de Donau. De hiervoor benodigde draaimanoeuvre werd echter al ingezet toen de boot ter hoogte van de middenpijler voer. Hierdoor werd een aan de pijler bevestigde stang geraakt die aan de achtersteven vast bleef zitten. Bij de hieropvolgende botsing met de pijler raakte het restaurantgedeelte van het vaartuig zwaar beschadigd.

Na het ongeval wist het schip de aanlegsteiger te bereiken en konden de gewonden verzorgd worden. De meesten van hen liepen kneuzingen, snijwonden of schaafwonden op. De kok moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het passagiersschip had 135 mensen aan boord, voornamelijk van Britse, Amerikaanse en Canadese afkomst.