Stress goed voor migraine patiënten

Frank (Sc0rPi0n)
Mensen die last hebben van migraine moeten juist geen situaties vermijden die bij hen migraine veroorzaken, aldus een aantal wetenschappers uit Melbourne. Zij ontdekten bij een onderzoek dat een bepaalde hoeveelheid stress invloed heeft op de pijnlijke symptomen van de ziekte. Hoe meer stress iemand ondervindt, hoe minder de pijn van de migraine is. Bij het onderzoek waren 300 patiënten betrokken in de leeftijd van 19 tot 65 jaar met verschillende stadia van migraine.

De onderzoekers, afkomstig van de RMIT University te Melbourne, zeiden dat patiënten die de migraine-aanvallen probeerden te onderdrukken, hierdoor meer last hadden van hun ziekte. Volgens Paul Martin, professor in de psychologie, is het juist de bedoeling om jezelf met je angsten te confronteren.

Het resultaat van het onderzoek staat lijnrecht tegenover de traditionele adviezen die de doktoren geven om juist situaties die een migraine oproepen, zoals harde geluiden, knipperende lichten en stress te vermijden. Maar volgens professor Martin heeft het onderzoek aangetoond dat patiënten nu hele slechte adviezen krijgen.