''Ik heb Hirsi Ali niet bedreigd''

Bas (DePresident)
Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 21-jarige Tilburgse student die VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali onlangs in een restaurant zou hebben bedreigd, ontkent de aanklacht van de politica. De jongeman, die anoniem wil blijven, zegt dat Hirsi Ali de zaak verdraait. Het Kamerlid schreef onlangs in een column dat ze in een restaurant in Den Haag door een jonge Nederlandse moslim met de dood werd bedreigd. Nadat ze de man een tafelmes had aangeboden zou deze zijn afgedropen.

De student, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt erg geschrokken te zijn van de ophef. Hij zou namelijk alleen hebben gezegd hij 'het jammer vond dat ze haar ongelukkige jeugd misbruikte om de hele moslimcultuur zwart te maken' en dat hij hoopte dat ze uit de Nederlandse politiek zou verdwijnen. Toen het kamerlid hem opeens een mes aanreikte stond hij perplex. ''Ik dacht dat ze een morbide grapje maakte''. Volgens de student heeft hij het mes niet aangepakt omdat hij pacifistisch is. ''Ik wil Hirsi Ali niet dood hebben. Ik ben tegen alle vormen van geweld en dat heb ik ook tegen haar gezegd.'' In haar column zegt Hirsi Ali ook dat de student hoopte dat moedjahedien haar zouden 'pakken en doodmaken'. Volgens haar is hij waarschijnlijk tot de Islam bekeerd. De student ontkent dat en zegt dat ze dit waarschijnlijk verzonnen heeft. Hij zegt geen Arabische woorden als moedjahedien en inshallah of andere verwijzingen naar de Islam in de mond te hebben genomen.

Hirsi Ali blijft echter achter haar column staan. ''Hij heeft mij wel degelijk doodgewenst.'' Ze denkt dat de student van zijn handelen is geschrokken en zich nu wil ontrekken aan de gevolgen. Een vrouw, die tijdens de confrontatie aan de tafel van Hirsi Ali zat, bevestigt de lezing van het kamerlid. Hirsi Ali is nog steeds onder de indruk van de perfecte Arabische uitspraak van de man. ''Het gleed zo makkelijk van zijn tong. Hij zou niet moeten ontkennen dat hij geen Arabisch heeft gesproken, hij zou trots moeten zijn op zijn uitspraak.'' Ook is ze nog steeds onder de indruk van het verschil tussen het vriendelijke voorkomen van de man en zijn agressiviteit. Juridische vervolging van de student is niet mogelijk. Hirsi Ali ziet dan ook af van aangifte.

Subheader
VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali