KPN zet aanval in op kabelbedrijven

Nolius
KPN wil ook televisie via de kabel gaan aanbieden. Het telecombedrijf wil frontaal de aanval op de kabelbedrijven inzetten en heeft van deze bedrijven vandaag een offerte gevraagd over toegang tot het kabelnetwerk. Begin volgend jaar wil KPN dan starten met het aanbieden van kabeldiensten.

KPN eist in een brief naar de kabelaars toegang tot het net. En het bedrijf verwacht deze toegang ook te krijgen. "Dat zijn zij volgens de nieuwe wet op de Telecommunicatie verplicht. Daarom willen wij op korte termijn weten hoe, en tegen welke voorwaarden, wij die toegang kunnen krijgen", zegt topman Blok van KPN. Maar makkelijk zal het niet worden. "Het zullen harde onderhandelingen worden. Maar daarin hebben we ervaring doordat we de afgelopen jaren dezelfde soort onderhandelingen hebben moeten voeren met telecombedrijven die toegang tot òns netwerk vroegen en uiteindelijk ook kregen."

Het bedrijf wil in ieder geval goedkoper zijn op de kabel dan andere aanbieders. Binnen drie maanden wil KPN een reactie van de kabelaars.