Tilburgse politie ruimt 22 hennepkwekerijen

Jeroen (steenz)
Petra76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft dinsdag in de Uitvindersbuurt in Tilburg 22 hennepkwekerijen gevonden en geruimd. Hierbij werden ook een luchtdrukpistool en een namaakrevolver in beslag genomen. Bovendien werden er vier mensen aangehouden, omdat ze de politie niet binnen wilden laten. Bij de acties waren naast veertig agenten ook medewerkers van Essent, de woningbouwvereniging en de gemeente betrokken. Er werden dertig huizen gecontroleerd, waarbij plantjes en lampen in beslag werden genomen. Gemiddeld stonden er in de kwekerijen ongeveer honderd plantjes.

Een gevaarlijke situatie deed zich voor toen de politie een huis aan de Piet Heinstraat binnenviel. Er hing een sterke gaslucht en alle pitten van het gasfornuis bleken vol open te staan. Door het huis snel te luchten werd een explosie voorkomen. Dat de inval terecht was bleek, toen in het huis een pas ontruimde hennepkwekerij aangetroffen werd. De bewoner bleek niet thuis te zijn, maar kon later wel gearresteerd worden op verdenking van poging tot doodslag en het veroorzaken van een ontploffing.

De bewoners van de huizen, waar kwekerijen in werden aangetroffen, worden zo snel mogelijk berecht, waarbij iemand die voor het eerst gepakt is een werkstraf tot 120 uur kan krijgen. De resten van de hennepkwekerijen, die na de ruimingen over zijn gebleven, moeten door de bewoners zelf worden opgeruimd. Doen ze dit niet dan neemt de woningbouwvereniging maatregelen.

De acties komen overigens niet uit de lucht vallen. Er hing al langer in verschillende straten van de Uitvindersbuurt een scherpe geur die werd veroorzaakt door de hennepteelt. Bovendien veroorzaakten de kwekerijen de afgelopen maanden verschillende brandjes.