Zaak Andrea Luten heropend

Bas (DePresident)
Icoon Binnenlands nieuwsHet Openbaar Ministerie (OM) te Groningen heeft vandaag bekend gemaakt dat het onderzoek naar de in 1993 vermoorde Andrea Luten heropend wordt. Niet omdat er nieuwe aanwijzingen of tips zijn binnengekomen, maar in samenspraak met de ouders van Andrea die altijd nauw betrokken zijn geweest bij het Drentse onderzoek.

De uit Ruinen afkomstige Andrea Luten werd in mei 1993 vermoord op 15-jarige leeftijd. De dader is tot nu toe niet gevonden. Sinds 1993 kwamen er vijf verdachten in beeld. De laatste kwam in 2002 voor de rechtbank, maar werd vrijgesproken omdat de rechters de getuigenverklaringen onvoldoende betrouwbaar vonden.

Het Groningse OM zet 10 rechercheurs uit Groningen en Friesland op de zaak. Zij lopen alle onderzoekshandelingen na die in de laatste elf jaar gedaan zijn. Dit op advies van het 'Landelijk Team Kindermoord', dat alle dossiers heeft bekeken.

Volgens een woordvoerster van het OM in Groningen gaat het er om dat nieuwe mensen met een frisse nieuwe blik nog eens naar de zaak kijken en dat kan volgens het LTK het best door rechercheurs van andere korpsen onder leiding van een ander parket in te schakelen.

Subheader
Een vrouw herdenkt Andrea Luten