Onrust op scholen door kinderlokkers

Timothy (TimmyAsd)
Icoon Binnenlands nieuwsBasisscholen in Nederland zijn massaal op hun hoede voor kinderlokkers en aanranders. De afgelopen paar weken zijn ouders per brief gewaarschuwd voor de aanwezigheid van verdachte figuren. De angst voor kinderlokkers en aanranders is aangewakkerd door de ontvoering van de 13-jarige Wei Wei Hu uit Eibergen.

In de brieven die scholen hebben rondgestuurd worden ouders aan deze ontvoering herinnerd. Volgens een woordvoerder van een basisschool in Barendrecht "laat het verhaal van Wei Wei zien dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn." In de brief staat onder andere te lezen: "Wees alert! Er bereikte ons een bericht over een man die ongevraagd kinderen fotografeert."

De basisschool in Barendrecht is niet de enige die brieven heeft verzonden. Ook basisscholen in Purmerend, Schagen, Egmond aan de Hoef en Boxtel hebben dergelijke brieven de deur uit gestuurd. In Purmerend is al een verdachte aangehouden, in de andere plaatsen gaat het tot nu toe alleen om geruchten. Zo'n honderd basisscholen geven inmiddels speciale lessen over de gevaren van kinderlokkers.