Cameraman BBC gedood in Riyad

Bas (lr817086)
Onbekende schutters hebben in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, een cameraman van de BBC doodgeschoten. De 36-jarige Ier Simon Cumbers was samen met Frank Gardner bezig met een reportage in de stadswijk al-Sudaywi, welke bekend staat als een broeinest van terrorisme. De 42-jarige Gardner raakte bij de aanslag gewond. Tot op heden zijn de daders nog voortvluchtig.

Gardner en Cumbers waren naar de stad gekomen naar aanleiding van het gijzelingsdrama in de stad Khador vorige week. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven, onder wie veel buitenlanders. Frank Gardner staat bekend als een specialist op het gebied van terreurnetwerk al-Qaeda. De BBC heeft de dood van de cameraman bevestigd en heeft via een woordvoerder haar medeleven aan de familie van de man betuigd.


Cameraman Simon Cumbers

Al langer proberen militante strijders de stabiliteit in Saudi-Arabië te ontwrichten. Het doel hierbij is om het koningshuis tot aftreden te dwingen. De terroristen richten zich daarbij vaak op westerlingen, zij willen graag dat buitenlanders het land verlaten.