Voetbal: Uitkomst nacompetitiestrijd

Otto (okee6)
nacompetitieOok Vitesse en De Graafschap zullen volgend jaar in de Eredivisie spelen. Beide clubs hebben zich via de nacompetitie weten te plaatsen. Voor De Graafschap viel de beslissing vanavond pas.

In Poule A was de strijd al vrij snel gestreden. Vitesse had een vliegende start en gaf de voorsprong niet meer weg, enkel op bezoek bij VVV-Venlo en Helmond Sport werden twee punten gemorst. Waar de Arnhemmers in de afgelopen competitie moeite hadden met scoren en winnen, ging dat ze nu makkelijk af. Veertien gemaakte doelpunten en vier zeges zijn goed voor de hernieuwde eredivisiestatus.

Heel anders verging het de andere eredivisionist FC Volendam. De Volendammers startten rampzalig bij Heracles Almelo (4-0). En Volendam bleef verliezen, zodoende viel het doek al snel. Vanavond werd het enige puntje gescoord thuis tegen Heracles (2-2). Een duur gelijkspel voor de gasten, Heracles zag De Graafschap in de slotfase met winst bij Excelsior vertrekken (2-3). Bij een gelijke eindstand van beide wedstrijden had een beslissingsduel tussen Heracles en De Graafschap moeten plaatsvinden. Michael van der Kruis verzekerde met zijn doelpunt De Graafschap van promotie.


Uitslagen laatste speelronde
Vitesse - Sparta (2-0)
Helmond Sport - VVV-Venlo (1-3)

Volendam - Heracles Almelo (2-2)
Excelsior - De Graafschap (2-3)

De eindstand in Poule A De eindstand in Poule B
1 Vitesse 6 14 14-41 De Graafschap 6 13 10-4
2 VVV-Venlo 6 8 11-92 Heracles Almelo 6 11 11-6
3 Sparta 6 6 8-103 Excelsior 6 8 8-8
4 Helmond Sport 6 3 6-164 FC Volendam 6 1 4-15


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager