Tennis: Uitslagen Roland Garros (02/06)

Jorrit (Flem)
Roland GarrosOp Roland Garros zijn alle halve finalisten bekend. Na dat gisteren Guillermo Coria en Tim Henman de halve finale bereikten wonnen vandaag Gaston Gaudio en David Nalbandian hun partij. Dit betekent dat er drie Argentijnen in de halve finale zitten.

De ongeplaatste Gaudio bereikte met speels gemak de kwartfinale. Hij deklasseerde Lleyton Hewitt (12) op alle fronten en versloeg de Australiër in drie sets: 6-3, 6-2, 6-2. Hewitt startte nog wel veelbelovend en brak Gaudio in de openingsgame, de Argentijn kwam echter vrij snel terug en speelde weergaloos. Met name zijn backhand leek bij vlagen van een andere planeet.

De tegenstander van Gaudio in de halve finale heet David Nalbandian; een Argentijns onderonsje dus. Nalbandian (8) versloeg in vier sets drievoudig winnaar Gustavo Kuerten (28): 6-2, 3-6, 6-4, 7-6(6). Het was een hoogstaand duel, met kansen over en weer. Qua spel had Kuerten het verdiend om de vierde set te winnen, maar hij liet enkele kansen op setwinst liggen. Hierna was het voorbij.