Paintballen leidt tot melding schietpartij

Robert (RRRobert)
Hari-Bo en wessel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Gisterenavond omstreeks 23.15 uur kwam er bij de politie een melding van een sportvisser binnen, dat er werd geschoten bij de bunkers aan het begin van de Afsluitdijk, onder het plaatsje Den Oever. Daarbij wist de visser te melden dat er zowel met enkelschots als automatische wapens zou zijn geschoten. Eerder op de avond had hij al gezien dat er een personenauto en een bromfiets naar de bunkers was gereden.

Deze melding werd door de politiekorpsen van Noord-Holland Noord en Friesland voldoende serieus genomen, om het fietspad over de Afsluitdijk af te grendelen en een onderzoek in te stellen. Daarbij alarmeerde de reguliere politie een arrestatieteam, gezien verwachtte ernst van de situatie. Nog voordat dit team echter arriveerde, vertrokken de personenauto en de bromfiets bij het bunkercomplex, waarna de aanwezige politie de komst van het arrestatieteam niet afwachtte en zelf over ging tot aanhouding van de bestuurders en inzittenden.

Al gauw bleek dit incident te zijn veroorzaakt door een groep van acht jongeren tussen 14 en 18 jaar en één man van 23 uit Den Oever en Hippolytushoef, die gezamenlijk een paintballwedstrijd hadden gehouden. Daarbij hadden de acht jongeren zich in het bunkercomplex verstopt en moest de man ze opsporen en met een paintballgeweer neerschieten. De acht jongeren zijn na verhoor heengezonden. De 23-jarige schutter werd echter aangehouden en meegenomen voor nader verhoor.

Na een sporenonderzoek op het terrein vond een politiehond het paintballwapen terug. Dit is in beslag genomen.