Man vindt paard

Lars (detulp050)
Wim Nijzing, een 36-jarige man uit Klazienaveen-Noord heeft een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op zijn boerderij kwam vorige week geheel uit het niets een paard aanlopen, zonder eigenaar. En ondanks de inzet van SBS6 en het Internet, heeft de eerlijke vinder de rechtmatige eigenaar nog niet kunnen achterhalen.

"Mijn telefoon staat wel roodgloeiend van mensen die het paard wel willen hebben. En via martkplaza.nl heb ik 1400 reacties gekregen. Maar ik wil het paard gewoon teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Die moet zijn beest toch missen?"

Het gaat om een goed onderhouden circa twaalfjarige merrie, een stamboekpaard, gebrandmerkt en al. "Zo'n paard is gauw 1500 tot 2000 euro waard. Het is een heel mak en braaf paard." Omdat Nijzing eerst het vermoeden had dat het paard ontsnapt was bij een veehouder of hobbyboer uit de omgeving, gaf hij het paard aan bij de gevonden voorwerpen bij de plaatselijke politie. Ook zonder resultaat. Het vermoeden is dat het paard in het westen van het land is gestolen en door veedieven is achtergelaten, voordat zij de grens met Duitsland overgingen.