Onderzoekers werken aan geheugenbril

ChrisJX
DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Nooit meer vergeten waar je je sleutels neergelegd hebt, of waar je sokken zijn gebleven. Het klinkt als een toekomstdroom, die wellicht binnenkort waarheid wordt. Britse en Duitse wetenschappers werken namelijk aan een soort geheugenbril. Deze neemt alles op wat je ziet, waarna de beelden weer afgespeeld kunnen worden.

Volgens de onderzoekers legt de bril niet alleen beelden vast, maar kunnen ook voorwerpen gekenmerkt worden, waardoor ze sneller terug te vinden zijn. De drager kan bijvoorbeeld naar een voorwerp wijzen, waarop er een wit vakje verschijnt met de naam van het voorwerp erin.

Vooral mecaniciens zouden van de bril kunnen profiteren om machineonderdelen te laten indentificeren. Met één oogopslag wordt duidelijk wat er aan de motor hapert, zodat er geen tijd meer verspild hoeft te worden met zoeken naar het probleem. Ook kan de bril als een soort electronische gids in musea of bij natuurwandelingen gebruikt worden. De bril kan dan op interessante dingen wijzen of extra informatie geven.

De verwachting is dat de bril voor het eind van het volgend jaar klaar is.