Politie A'dam pakt 'rastaverkrachter' op

Bart (veekeend)
Een anoniempje, Skwish en the_fluffy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad nieuws De Amsterdamse politie heeft de zogenoemde 'rastaverkrachter' opgepakt. De man, opvallend wegens zijn rastahaar, wordt verdacht van twee verkrachtingen, drie pogingen daartoe en drie aanrandingen. Vandaag maakte de politie dit bekend.

In 2003 zorgden verkrachtingen in de Amsterdamse binnenstad voor veel beroering. Het bleek om een man te gaan met een net voorkomen en een vlotte Engelse babbel. Door middel van gelikte smoesjes legde hij contact met vrouwen, om even later na een achtervolging toe te slaan.

Zeker acht vrouwen wisten de man van zich af te schudden door een scène te maken of op een onbewaakt moment te vluchten. Tijdens het onderzoek werden diverse mannen met een rastakapsel gesignaleerd, maar hij wist te ontkomen of het bleek om iemand anders te gaan.

In februari pakten agenten een man in de Leidsekruisstraat op verdenking van een aanranding. Uit DNA-onderzoek concludeerde de politie dat de man waarschijnlijk bij acht andere zedenmisdrijven betrokken is. De politie sluit niet uit dat de verdachte nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De man is reeds voor de rechter-commissaris geleid.