'Scheidsrechter Collina te vriendschappelijk'

Gertjan (Kozzmic)
De Italiaanse scheidsrechter Pierluigi Collina is beschuldigd van 'te vriendschappelijk gedrag'. Volgens bestuursleden van de Franse voetbalploeg Olympique Marseille zou de toparbiter tijdens de UEFA Cup finale van afgelopen woensdag te amicaal zijn omgegaan met spelers van de Spaanse kampioen Valencia.

De arbiter die algemeen wordt beschouwd als één van de beste ter wereld, zou volgens Olympique-voorzitter Bouchet vooraf alle Valencia-spelers persoonlijk hebben begroet. "Hij gaf zelfs één van hen, Carboni, een zoen", meldde de Fransman. Carboni zou na afloop van de wedstrijd zijn shirt in de kleedkamer van de Italiaan hebben afgeleverd. "Ik vind dat de UEFA van deze bedenkelijke praktijken moet weten", stelt Bouchet. Olympique heeft een klacht ingediend bij de Europese voetbalunie.

Door de Franse doelman Barthez het veld uit te sturen en vervolgens Valencia een strafschop te geven, drukte Collina nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Valencia kwam hierdoor op slag van rust met 1-0 voor, en won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.


Scheidsrechter Pierluigi Collina
Scheidsrechter Pierluigi Collina


Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!