Drie nepagenten aangehouden in Rotterdam

Jorrit (Flem)
Gz had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie mannen zijn afgelopen nacht aangehouden in Rotterdam, zij hadden zich uitgegeven als agenten. De mannen, van 60, 28 en 27 jaar oud, hadden even daarvoor iemand aangehouden die een overtreding zou hebben gemaakt.

De drie hadden de achtervolging ingezet op een andere auto, toen die stilhield spraken zij de twee inzittenden aan op hun overtreding. Ze legitimeerden zichzelf met een pasje met daarop een nagemaakt politielogo, ook hadden ze handboeien aan hun broekriem. Een politie-uniform droegen ze niet. De bestuurder moest zijn kentekenbewijs afgeven, de "agenten" verifieerden dit hierna zogenaamd door te bellen naar het bureau.

De gecontroleerde bestuurder vroeg of er een tweede politieauto bij kon komen, want hij vertrouwde het niet helemaal. De mannen reageerden met de mededeling dat die later nog wel zou komen en reden weg. Vervolgens belde de bestuurder de politie, die de nepagenten signaleerden op de 's Gravendijkwal en hen aanhield. In de auto werden handboeien, scanners en mag-lite's (staaflantaarns) aangetroffen. Het drietal is overgebracht naar het bureau. Eén van hen bleek nog 150 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten.