Israëlische slachtoffers bij Palestijnse aanval

Peter (The_Duce)
Icoon Israel / PalestinaVijf Israëlische soldaten zijn woensdagavond gewond geraakt toen het pantservoertuig waarin ze zaten werd getroffen door naar alle waarschijnlijkheid een anti-tank raket of een bom. Door de explosie kwam een deel van de explosieven in het pantservoertuig tot ontploffing. Naast de vijf soldaten raakten ook tien Palestijnse omstanders gewond. Het incident deed zich voor in het zuiden van de Gazastrook.

Onmiddellijk na de aanval zijn F-16's en helikopters opgestegen om in het gebied te patrouilleren. De gewonden zijn uit het gebied geëvacueerd. Na de ontploffing trok het leger met groot materiaal het gebied in. Palestijnse bronnen maken melding van Israëlische helikopters die in totaal twee raketten afvuurden waarbij aan de Palestijnse zijde gewonden zijn gevallen.

Arabische nieuwszenders hebben het daarentegen over vijf tot zes doden aan Israëlische zijde. Dit in tegenstelling tot de Israëlische media.

De aanval kwam 36 uur nadat zes Israëlische soldaten werden gedood in Gaza-stad. Het voertuig waarin ze zaten ontplofte door een bom.