Kok wint prijs na 12 ontslagbrieven

Arjan (Yosh)
Icoon Weird nieuwsEen Chinese chef-kok die maar liefst twaalf keer is ontslagen wegens het feit dat hij geen wilde dieren wilde koken, is bekroond met de eretitel ‘Green Chef Protecting Wildlife’. De prijs werd hem uitgereikt door een Chinese belangenorganisatie met het doel het wilde leven te behouden.

De 32-jarige Zhang Xingguo moest zijn verzet tegen het gebruik van wilde dieren bekopen met maar liefst twaalf ontslagbrieven. De kok liet weten meer dan 700 collega’s te hebben overgehaald te weigeren wilde dieren bevattende maaltijden te bereiden. Vooral in China is dit opvallend, daar het in het land als gegeven staat dat wilde dieren goed zijn voor de gezondheid.

Bij een bijeenkomst deze week in Bejing zal de Chinese belangenorganisatie een campagne lanceren met het doel wilde dieren uit de keuken te bannen. Door middel van een handtekeningenactie hoopt de ordening nog voor de Olympische Spelen van 2008 in China het gebruik van wilde dieren te verdrijven uit het bijna 1,3 miljard inwoners tellende land.

Civetkat
Als het aan de 'China Wildlife Conservation Association' ligt behoren hapjes als de civetkat hierboven voortaan tot de geschiedenis