Slachtoffers loverboys vaak getatoeerd

Rob (R@b)
Binnenlands-nieuwsVeel slachtoffers van loverboys laten de naam of de initialen van hun pooier op hun lichaam tatoeëren in de tijd dat ze misbruikt worden. Dat schrijft de Telegraaf vandaag op de voorpagina. Organisaties die zich bekommeren om de seksslavinnen bevestigen dit. Een coördinator van Pretty Woman, een project in Utrecht dat hulp verleent aan minderjarige meisjes die in de prostitutie terecht dreigen te komen, schat dat het gaat om 80% van de meisjes. Het gebeurt op alle mogelijke plekken van het lichaam.

Een woordvoerder van Beware of Loverboys, een landelijk preventieproject voor meisjes van 13 tot 17 jaar, is ook bekend met het fenomeen. ''Het is ons bekend dat de meeste slachtoffers de naam van de loverboy laten tatoeeren. De nek, de bovenarm of de borsten, dat zijn de plaatsen waar ze het meest worden gezet.''

De Ommense stichting Olde Vechte, een idealistische stichting die mensen met problemen terugbrengt in de samenleving, weet uit ervaring dat het ''brandmerken'' op grote schaal plaatsvindt: ''Je moet het zien als een vorm van koehandel. Door die tatoeage kan de loverboy laten zien dat het meisje van hem is. Zie het als een brandmerk.'' Het tatoeëren van de meisjes gebeurt niet onder dwang. ''De loverboy vraagt het slachtoffer of ze dit voor hem wil doen, dat zou hij heel fijn vinden. Hij vraagt dit wel in een fase waarin het meisje al helemaal is gehersenspoeld.'' Daarom ligt het percentage slachtoffers met tatoeages van hun voormalige loverboy ook zo hoog.