Capelse familie is 'criminele organisatie'

Gertjan (Kozzmic)
Icoon Binnenlands nieuwsZeven leden uit één familie zijn samen met acht handlangers door het Openbaar Ministerie deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. De personen, op één na allemaal afkomstig uit Capelle aan den IJssel, zouden volgens Justitie 86 inbraken op het geweten hebben. Aanstaande maandag staan negen van hen terecht bij de Rotterdamse rechtbank.

De verdachten, 18 tot 41 jaar oud, zouden tussen januari 2002 en januari 2004 goederen met een totale waarde van honderdduizenden euro's hebben buitgemaakt. De buit zou hebben bestaan uit auto's, grote hoeveelheden audio-apparatuur, computers en sieraden. Het werkgebied strekte zich uit van de eigen woonplaats tot in Brabant en Gelderland. Het geld zou zijn opgegaan aan een dure levensstijl en aan gokken.

Na een onderzoek van 7 maanden door de Afdeling Bovenregionale Recherche werden eind januari de zeven familieleden als hoofdverdachten opgepakt. Later werden nog eens acht verdachten aangehouden. Van de vijftien verdachten zitten er nog twaalf, onder wie één vrouw, in voorlopige hechtenis. Er wordt nog onderzocht of de verdachten ook hebben gefraudeerd met uitkeringen.