Mullah Krekar woedend om grap comédienne

Gertjan (Kozzmic)
brom had ons via de nieuws-submit te melden:

Mullah KrekarMullah Krekar ontstak woensdag in woede toen hij door een comédienne in een Noors TV-programma werd opgetild. De vrouw wilde daarmee testen of hij zo tolerant is als hij zich voordoet. De in Noorwegen woonachtige Krekar, oprichter van de extremistische beweging Ansar al-Islam, nam deel aan een debat over zijn pas verschenen biografie 'Mijn Eigen Woorden'.

Shabana Rehman, islamitisch comédienne en mensenrechtenactiviste, zat in het publiek en wist Krekar zover te krijgen dat ze een test mocht uitvoeren om te zien of hij een fundamentalist is. Ze kwam daarop het podium op en tilde Krekar omhoog. "Een man die door een vrouw gedragen kan worden, kan nooit een fundamentalist zijn," riep Rehman vervolgens tot vermaak van het publiek.

Krekar, een Irakees die sinds 1991 als vluchteling in Noorwegen woont en herhaaldelijk in opspraak kwam, reageerde kwaad. "Ze heeft niet het recht om mij aan te raken. Zij betoont haar minachting voor me. Ik kan dit niet accepteren," schreeuwde hij in de microfoon. Hij dreigde een rechtszaak aan te spannen en eiste dat de aanwezige fotografen hun foto's van het voorval vernietigden. De comédienne stelde naderhand dat "iemand die geen fanaticus is, de grap zou hebben begrepen."