Lintje voor Borsato en Bauer

Jorrit (Flem)
ThomasBerge had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangers Marco Borsato en Frans Bauer zijn vandaag onderscheiden met een koninklijk lintje. Borsato is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Bauer tot Ridder in dezelfde Orde.

Zij worden hiermee niet alleen beloond voor hun zangprestaties, maar vooral voor hun inzet voor respectievelijk 'War Child' en 'Villa Pardoes'. De ene organisatie (War Child) helpt kinderen in oorlogsgebieden, de ander (Villa Pardoes) is een vakantiewoning bij de Efteling voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun familie.

Borsato schrijft op zijn website dat het als een totale verrassing voor hem kwam: "Overvallen, overrompeld en overdonderd was ik. Want vanmorgen, toen ik nietsvermoedend naar het gemeentehuis ging voor de ondertrouw van mijn vrienden, werd ik verrast door Burgemeester Ton (Blaricum red.) die me liet weten dat ik een Koninklijke Onderscheiding kreeg..."

Ook Bauer was compleet verrast. Hij dacht dat hij een kind in zijn paspoort moest laten bijschrijven. "Deze onderscheiding is niet te vergelijken met de onderscheidingen die ik voor mijn werk heb gekregen. Ik hoop dat ik het verdien om hem te mogen blijven dragen. Ik zal me in ieder geval de komende jaren blijven inzetten voor Villa Pardoes", aldus Bauer.

Marco Borsato
Een trotse Marco Borsato
Foto: Marcoborsato.nl