Laetitia Delhez getuigt in zaak-Dutroux

Gertjan (Kozzmic)
Een dag na Sabine Dardenne was het vandaag de beurt aan Laetitia Delhez om te getuigen tegen haar ontvoerder Marc Dutroux. De nu 22-jarige vrouw werd in 1996 bijna een week gevangen gehouden door Dutroux. Samen met Sabine Dardenne werd ze op 15 augustus 1996 bevrijd. De twee meisjes zijn nu kroongetuigen in het proces.

In tegenstelling tot Sabine is Laetitia ervan overtuigd dat Dutroux onderdeel was van een pedofielennetwerk. De jonge vrouw vertelde de jury en rechters vanmiddag hoe ze was ontvoerd. Dutroux had haar op straat bij de keel gegrepen, opgetild en in een bestelwagen gelegd. In het busje kreeg Laetitia al slaappillen. "Toen ik wakker werd, lag ik onderin een stapelbed vastgeketend, met mijn onderbeen aan het trapladdertje." Het meisje dommelde steeds weg. Ondertussen werd ze door Dutroux verkracht. Volgens Laetitia deed het Dutroux schijnbaar plezier dat zijn slachtoffer pijn leed tijdens de verkrachtingen. Later in de week werd ze opgesloten in de gruwelkelder van Dutroux.

Na de getuigenis van Laetitia vroeg hoofdverdachte Dutroux zelf het woord. "Ik besef het kwaad dat ik heb aangericht en ik wil daarom mijn meest oprechte excuses aanbieden aan deze twee slachtoffers", sprak de ontvoerder van Sabine en Laetitia. Die reageerden onthutst. "Om het grof te zeggen, hij kan met zijn excuses creperen", schreeuwde Sabine door de rechtzaal.

Net als maandag bij Sabine probeerde Dutroux' ex-vrouw en mede-verdachte Michelle Martin haar spijt te betuigen aan Laetitia Delhez voor het aangedane leed. Die onderbrak haar. "Ik wil niet naar uw spijt luisteren. Het is nu te laat. Ik heb niets meer te zeggen."

Laetitia Delhez (slachtoffer Dutroux)
Laetitia Delhez