Nog geen zekerheid over Love Parade

Gertjan (Kozzmic)
Er is nog altijd geen definitieve zekerheid over het wel of niet doorgaan van de Berlijnse dance-manifestatie de Love Parade. Volgens verschillende Berlijnse ochtendbladen heeft het laatste beraad tussen organisatie en stadsbestuur nog niets opgeleverd. Afgelopen week meldden we dat de wereldberoemde techno-parade wegens te hoge kosten waarschijnlijk niet doorgaat dit jaar.

Vrijdag zou een laatste gesprek plaatsvinden. Maar het lijkt erop dat een beslissing uitgesteld is. Een zoektocht naar nieuwe sponsors heeft nog niets opgeleverd. Intussen azen steden als München, Stuttgart, Leipzig en Hamburg op de introductie van een eigen Love Parade als die van Berlijn ter ziele gaat wegens gebrek aan financiën.

De Love Parade, die dance-fanaten uit alle delen van Europa trekt, bestaat sinds 1989. Dat jaar trokken 150 party-gangers spontaan over de Berlijnse Kurfürstendamm achter een open vrachtwagen met een DJ. In 1999 trok het festijn ruim anderhalf miljoen bezoekers. De laatste jaren nam het bezoekerstal echter flink af. Hierdoor nam ook het aantal sponsors af.


Love Parade
De Love Parade in hartje Berlijn