Skater aangevallen door buizerd

ChrisJX
Reinstein had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Overijsselse dorp Zalk is gisteren een 26-jarige vrouw aangevallen door een buizerd. De vrouw, die een skate-tochtje ondernam, raakte hierdoor gewond aan haar hoofd.

De vrouw skate op de Lagelandweg toen ze opeens een schaduw van achter zag komen die op haar achterhoofd begon te pikken. "Ik schrok er nogal van en heb het beest weggejaagd. De buizerd wilde me nog een keer aanvallen maar doordat ik wild met mijn armen zwaaide lukte dat niet", aldus het slachtoffer. Hoewel het bloeden uiteindelijk vanzelf stopte, besloot de vrouw uit voorzorg een tetanusprik te halen. Ze hield aan het voorval uiteindelijk slechts enkele plekken en krassen op haar hoofd aan.

Volgens Jan van Dijk, coördinator Overijssel van de Werkgroep Roofvogels Nederland, is het uitzonderlijk dat een buizerd een mens aanvalt. Als er al personen worden aangevallen, zijn het voornamelijk trimmers, fietsers of skaters. Wandelaars worden doorgaans met rust gelaten. Aangezien de betreffende buizerd aan de Lagelandweg een nest heeft zitten, voelde het dier zich mogelijk bedreigd waardoor het tot de aanval overging.