[update] Doden in Tielse supermarkt

Gertjan (Kozzmic)
In Tiel zijn bij een schietpartij in een supermarkt tenminste drie personen om het leven gekomen. Volgens onbevestigde berichten is inmiddels ook een vierde persoon overleden. De schietpartij vond om half acht vanavond plaats in de Aldi aan de Kwelkade in de Gelderse plaats. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van een overval.

En van de slachtoffers lag in de hal van de supermarkt. De andere slachtoffers zouden in de winkel getroffen zijn. Er zouden meerdere daders zijn die momenteel nog voortvluchtig zijn.

Omroep Gelderland meldt dat n van de slachtoffers een caissiere zou zijn. Dit is echter nog niet bevestigd. De supermarkt is gevestigd in een klein winkelcentrum aan de rand van een woonwijk. Een omwonende meldde dat zij vanavond een politiewagen met hoge snelheid zag naderen. Uit de wagen sprongen agenten in kogelvrije vesten, die de winkel binnenrenden. De buurt heeft niets gehoord van schoten of ander lawaai.

Inmiddels heeft de politie elk zicht onmogelijk gemaakt door plastic te spannen voor de ingang. In en rond de winkel wordt sporenonderzoek gedaan. Behalve politie zijn ook de brandweer en andere hulpverleners uitgerukt.

Schietpartij Tiel
En van de slachtoffers ligt in de hal van de supermarkt (foto: Dennis Meijer)

Update 23:30 uur:
Het eerdere niet bevestigde bericht dat ook de vierde persoon overleden was blijkt niet waar te zijn. Deze persoon is levensgevaarlijk gewond overgebracht naar een ziekenhuis. De advocate van de Aldi-directie laat weten dat de schietpartij niet in de Aldi-winkel heeft plaatsgevonden, maar in het winkelcentrum, waarin de Aldi is gevestigd.

-
Het originele bericht werd om 20:40 uur geplaatst.