Boer dumpte kalveren uit angst voor vader

Jorrit (Flem)
In de deelgemeente Teuven, op de grens van Nederland en België, werden in maart van dit jaar negen dode kalveren in het bos gedumpt. De politie is er nu achter wie de dader was. Het gaat om een boer die handelde uit angst voor zijn vader, hij was bang dat hij hem een slechte boer zou vinden.

Er stierf wel eens een kalf bij het bedrijf van de man. Om te voorkomen dat zijn vader hier achter zou komen dumpte hij de negen kadavers in het bos, op 11, 14 en 19 maart, deze werden steeds een paar uur na de dumping gevonden. Ze werden onderzocht en de kalveren bleken gestorven te zijn aan verschillende ziektes, zoals darmontsteking, lebmaagwandontsteking, diarree en het besmettelijke rotavirus.

De politie kwam echter pas op het spoor van de dader toen ze zagen dat één van de op 19 maart gedumpte kadavers een oormerk bevatte. Het bleek hetzelfde soort oormerk te zijn als de boer gebruikte, deze legde vervolgens een bekentenis af. Hij kwam er goed vanaf en hoefde 'slechts' de onkosten voor laboratoriumonderzoeken en ruiming te betalen.