Beslaglegging op zaken Kooistra

Rob (R@b)
mlooijen had ons via de nieuws-submit te melden:

Sjoerd KooistraHet bekende Amsterdamse Grand Café de Heineken Hoek aan het Leidseplein is gesloten op last van de curator. Het grandcafé is eigendom van de omstreden horecamagnaat Sjoerd Kooistra en uitbater Martin Nijdam. Ook op andere horecazaken van het tweetal, zoals The Three Sisters werd vandaag beslag gelegd, maar deze café's mogen wel gewoon open blijven.

Het is voor het eerst dat een curator een faillissement van een horecazaak van Kooistra aanpakt. Financiële experts menen dat dit een belangrijke stap is om een einde te maken aan een hele reeks van faillisementen van horecazaken van Kooistra in de hoofdstad.

De sluiting van de Heineken Hoek staat rechtstreeks in verband met het faillissement van de Oesterbar. Dit visrestaurant zat samen met de Heineken Hoek in één B.V, maar vlak voor het faillissement van die B.V werd de goedlopende Heineken Hoek plotseling naar een andere B.V overgeheveld.

De curator die vandaag beslag liet leggen meent dat het gerommel met de zaken en de B.V's een duidelijk geval van faillissementsfraude is. Leveranciers van de Oesterbar bleven zitten met onbetaalde rekeningen, terwijl uitbater Nijdam veel geld verdiende in de Heineken Hoek.