VVD: Donner moet mogelijk opstappen

Bart (veekeend)
"Minister Piet Hein Donner van Justitie moet weg als hij opdracht heeft gegeven het onderzoek naar de veroordeelde rechter Fokke Fernhout stop te zetten." De uitspraak komt van VVD-Tweede Kamerlid Laetitia Griffith afgelopen middag in het NCRV-radioprogramma Stand.nl. Fernhout oud vice-president van de Maastrichtse rechtbank is veroordeeld voor het bezitten van kinderporno.

Tegen Fernhout loopt momenteel nog een ontuchtzaak met zijn stiefzoon. In een brief vroeg Fernhout aan minister Donner het onderzoek in die zaak te stoppen. De verdediging in de rechtzaak beweert dat het Openbaar Ministerie in Arnhem is gestopt met het onderzoek.

Wanneer de beweringen waar zouden zijn, dan is het volgens Griffith een klare zaak. Zo zei ze in het radioprogramma onomwonden: "Als het inderdaad zo is dat de minister een aanwijzing heeft gegeven voor 'stop het opsporingsverzoek', dan kan deze minister zijn biezen pakken". Het ministerie van Justitie kon dinsdagavond niet reageren op de uitspraken van Griffith.

Laetitia Griffith
Tweede Kamer-lid namens de VVD, Laetitia Griffith