LPF-afsplitsing valt alweer uiteen

Gertjan (Kozzmic)
Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

De Fortuynistische Volkspartij (FVP) lijkt binnen een half jaar na oprichting alweer uiteen te vallen. Opgericht door ontevreden LPF'ers die het eigenmachtig optreden van het bestuur van die partij beu waren, ruziet het bestuur van de FVP elkaar momenteel de partij uit. Voorzitter John van Pijkeren is inmiddels opgestapt omdat hij niet meer door één deur kon met de secretaris en de penningmeester.

Van Pijkeren werd vorig jaar namens de LPF in de Provinciale Staten van Drenthe verkozen, maar zit daar na de start van de FVP op eigen titel. Hij verwijt zijn medebestuurders ondemocratisch handelen. Volgens deze bestuurders is het echter juist Van Pijkeren die alles op eigen houtje wilde bedisselen. Van Pijkeren weet nog niet of hij opnieuw een partij wil oprichten. "Het blijkt heel moeilijk om het Fortuynisme uit te dragen zonder dat er voortdurend conflicten ontstaan."

Volgens eigen opgave had de FVP op haar hoogtepunt 1.200 leden. Dat zou inmiddels geslonken zijn naar minder dan honderd. De website van de partij is buiten gebruik.