Boor Kanaaltunnel verkocht voor 60.000 euro

Ferry (Veerboot)
Een grote drilboor die is gebruikt bij het bouwen van de Kanaaltunnel, de tunnel die Zuid-Engeland en Frankrijk met elkaar verbindt, is verkocht via de online veilingsite eBay. De 580 ton zwaar wegende boor bracht een bedrag op van ongeveer 60.000 euro (39.999 Britse pond). De levering zit overigens nog niet bij deze prijs inbegrepen.

De veiling startte op 2 april, maar werd overspoeld met nepbiedingen oplopend tot 10 miljoen Britse pond. Zondag verwijderde eBay alle biedingen op 59 na. Maandag sloot de veiling en was er in totaal 65 keer geboden. De opbrengst gaat naar drie goede doelen die het personeel van de Eurotunnel heeft uitgekozen, namelijk MacMillan Nurses, Demelza House Hospice en Pilgrim's Hospice.

In de beschrijving van de boor op eBay stond dat de boor "een half miljoen kubieke meter krijt en grond heeft afgegraven bij het maken van de Eurotunnel" en dat het een "relikwie is van de grootste constructieprestatie van de 20e eeuw".

Het is voor de koper overigens te hopen dat hij weet wat hij heeft gekocht, want de boor kan niet worden teruggebracht mocht hij niet bevallen.