Negen jaar voor afperser Albert Heijn

Roel (Roel_Jewel)
Sloggi had ons via de nieuws-submit te melden:

De 33-jarige man die vorig jaar Albert Heijn afperste, is veroordeeld tot negen jaar cel. Dat is drie jaar minder dan de eis, maar meer dan de zeven jaar cel die de Zwolse rechtbank hem eerder oplegde. De zaak tegen de tweede verdachte in deze zaak is tot 27 mei aangehouden.

De man, een natuurkundeleraar uit Zwolle, eiste in april vorig jaar vijf miljoen euro van Albert Heijn. Om zijn eis kracht bij te zetten, schoot de man met een wapen op een aantal willekeurige woningen en een supermarkt van Albert Heijn. Daarbij raakte een bejaarde vrouw lichtgewond. Het gerechtshof noemt het toeval dat bij de beschietingen geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

De man werd gearresteerd nadat het supermarktconcern via een advertentie in De Telegraaf met hem in contact wilde komen. Hij verklaarde dat hij zijn moeder een beter leven wilde bezorgen, met name in financieel opzicht. Het hof vindt het zeer bezwaarlijk dat de dader zijn eigen financiële belang boven het belang van zijn slachtoffers heeft gesteld.

Naast de celstraf is de natuurkundeleraar ook veroordeeld tot het betalen van een voorschot van 50.000 euro op een schadevergoeding aan Ahold. Ook moet hij 2.300 euro schadevergoeding betalen aan de mensen van wie is bewezen dat hun huizen zijn beschoten.