Verwarde man brengt hulpdiensten op de been

Peter (The_Duce)
r0derick had ons via de nieuws-submit te melden:

De Friese politie is gisteren met groot materieel uitgerukt om een verwarde man in de buurt van Jelsum op te sporen. Een 25-jarige Leeuwarder van Marokkaanse afkomst liep rond negen uur in het dorpje onder de rook van Leeuwarden. Omstanders waarschuwden de politie die een man aantroffen die op de vlucht sloeg bij het zien van de agenten.

De man sprong de vaart in en rende in de dichte mist door de weilanden waardoor de politieagenten de man uit het oog verloren. De agenten vreesden dat de man onderkoeld zou raken na zijn frisse duik en schakelden een hondengeleider in. Ook een toevallig passerende politiehelikopter met infrarood-camera werd ingeschakeld om de man op te sporen.

Uiteindelijk kreeg de hond de man te pakken bij een zijvaart. De man was echter niet aanspreekbaar en sloeg wild om zich heen. Het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel kon niet over de vaart om de man te bereiken. Daarom werd de helikopter weer ingeschakeld om de man over de vaart te zetten, dit bleek echter te gevaarlijk zijn.

Uiteindelijk heeft de brandweer een broeder overgevaren die de man behandelde aan zijn verwondingen, een oogwond en een gescheurde wang. De man is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De actie trok ook de nodige ramptoeristen, één van hen rolde met zijn auto op de kop in de sloot en moest door de brandweer worden bevrijd. Rond half een was de rust wedergekeerd.