F1: Ecclestone boos op Britse regering

Vincent (Ali Salami)
Bernie Ecclestone is kwaad op de Britse regering. Volgens hem boezemt de regering Britse bezoekers van de Grand Prix in Bahrein onnodig angst in door hen af te raden naar het land te reizen.

De dreiging van terrorisme zou in Bahrein groter zijn dan in de andere landen waar races worden gehouden, doordat het land in het Midden Oosten ligt. Ecclestone gelooft daar echter niet in. "Niemand heeft over terrorismedreiging gesproken. Ik denk niet dat het gevaarlijker is dan in de meeste andere plaatsen waar we racen," zo liet hij in de Britse krant The Mirror weten.

Ook coureurs Michael Schumacher en Jenson Button zien geen speciale reden tot angst. Volgens Schumacher kunnen aanslagen overal plaatsvinden. "Maar ik ben er zeker van dat Bahrein door alle maatregelen een van de veiligste plekken is. De race is erg belangrijk voor het land en ik ben er zeker van dat ze al het nodige zullen doen om te voorkomen dat er iets gebeurt."

Button gaf wel aan dat Bahrein door de spanningen in het Midden Oosten anders dan andere races is, maar wees op de aanslag in Madrid. Die zou laten zien dat je nergens veilig bent. "De kans dat je in Londen in een bus wordt opgeblazen is waarschijnlijk net zo groot als dat er in het Midden-Oosten iets gebeurt," aldus de coureur.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager