Israëlische leger doodt Hamas-leden

Peter (The_Duce)
Nabij de Joodse nederzetting Tel Katifa zijn vrijdag twee gewapende Palestijnen doodgeschoten, een derde wist te ontvluchten. De mannen kwamen in duikpak en flippers bij de nederzetting aan land. Inmiddels heeft de Hamas de verantwoordelijkheid voor de aanval al opgeëist.

Op een videoband zijn de twee Palestijnen in duikpak en met zuurstofflessen op de rug te zien. Volgens de Hamas had dit de eerste van een reeks aanslagen moeten zijn "die de aarde doet schudden". Dit alles om de dood van oprichter en geestelijk leider sjeik Ahmed Yassin te wreken.

Het is niet de eerste keer dat Palestijnen via de zee een Joodse nederzetting proberen aan te vallen. In 2002 werden radicale Palestijnen gedood toen ze vanuit de zee de nederzetting Dugit wilden aanvallen. De aanvallers kwamen niet verder dan het strand.

In het vluchtelingenkamp Balata, vlak bij Nablus, is een lid van al-Aqsa Martelaren Brigades om het leven gekomen toen zijn auto ontplofte. Naar alle waarschijnlijkheid wilde de man een aanslag plegen, maar gingen zijn bommen te vroeg af.

Vrijdag meldde The Washington Times dat de Hamas vele miljoenen dollars heeft geïnvesteerd in onroerend goed in de VS. De organisatie zou onder meer geld hebben gestoken in woningbouwprojecten in de staat Maryland.