Neuspeuteren is gezond

Peter Breuls
In je neus peuteren, en het verkregen resultaat netjes opeten is een van de beste manieren om gezond te blijven, zo beweert een Oostenijkse dokter.

Volgens Professor Dr. Friedrich Bischinger zijn mensen die uit hun neus eten gezond, gelukkiger en waarschijnlijk in meer harmonie met hun lichamen. Volgens hem zou de maatschappij anders tegen neuspeuteren aan moeten kijken en kinderen moeten aanmoedigen het te doen.

Met je vinger kom je op plaatsen waar je met je zakdoek niet in de buurt kunt komen, en zo kun je je neus veel schoner houden," aldus Dr. Bischinger. "En het opeten van de resten is een goede manier om het immuunsysteem van je lichaam te verbeteren." Volgens de arts bereikt het opeten van de resultaten van neuspeuteren dezelfde resultaten die de medische wetenschap constant probeert te bereiken.


Met je vinger kom je op plaatsen waar je met
je zakdoek niet in de buurt kunt komen...

Voor personen die het toch wat vervelend vinden om in hun neus te peuteren waar anderen bij zijn, adviseert hij een stil plekje op te zoeken om geheel privé van de voordelen van neuspeuteren te genieten.