Dutroux: Meer vragen aan onderzoeksrechter

ChrisJX
Nadat onderzoeksrechter Jacques Langlois gisteren al aan een tiental vragen van de vader van de vermoorde Julie, Jean-Denis Lejeune, werd onderworpen, was het vandaag de beurt aan Paul Marchal, de vader van An. Ook Marchal stelde enkele vragen over het verloop van het onderzoek naar de ontvoerde meisjes.

De zenuwachtige Marchal wilde zijn vragen zittend stellen en geen gebruik maken van een tolk. Hij praatte gedurende het hele verhoor Frans. Hij vroeg zich onder andere af waarom er geen onderzoek was gedaan naar de invloed van de hypnose van Rasti Rostelli, naar wiens show An en Eefje voor hun ontvoering waren geweest. Ook wilde hij weten waarom de ontvoering niet gereconstrueerd was. De geïrriteerde Langlois gaf hierop het antwoord dat deze zaken niet weinig zouden hebben veranderd aan de grond van de zaak.

In de middag werd de onderzoeksrechter ondervraagd door meesters Fermon en Beauthier, de advocaten van Laetitia Delhez. Zij stelden vragen bij de leeftijd van de slachtoffers. Eerst werden twee kinderen ontvoerd (Julie en Mélissa), daarna twee jonge vrouwen (An en Eefje) en als laatste twee pubers (Sabine en Laetitia). Langlois gaat er van uit dat Dutroux de twee eerste meisjes (beiden acht) pas ontvoerde toen zich een gelegenheid voordeed. Vlak na de ontvoering bleken de meisjes echter te jong te zijn om te kunnen misbruiken zoals Dutroux dat wilde, zodat er twee anderen werden ontvoerd. De 17-jarige An en de 19-jarige Eefje waren gezien hun leeftijd echter moeilijker te manipuleren. Bovendien probeerde minstens één van hen te ontsnappen. Om die reden besloot Dutroux de leeftijd te verlagen en ontvoerde hij de 12-jarige Sabine. Het karakter van het meisje stelde hem echter voor een probleem, waarna hij ook de 14-jarige Laetitia ontvoerde. "Dat is mijn persoonlijke mening. Ik sluit ook niet uit dat toen hij Laetitia ontvoerd had, hij zich van Sabine wilde ontdoen", aldus Langlois.

Lees voor meer informatie het dossier over de zaak-Dutroux.