Spanje: nog vijf Marokkanen verdacht

Bart (veekeend)
Zojuist is bekend geworden dat de Spaanse politie op zoek is naar nog eens vijf Marokkanen, op verdenking het plegen van van de treinaanslagen in Madrid, die donderdag 200 slachtoffers eiste.

De Spaanse krant El Pais meldt dat de vijf zouden samen met de zaterdag aangehouden Jamal Zougam de hoofddaders zouden zijn. Bronnen die dicht bij het politieonderzoek staan, melden intussen dat de gevonden videoband, waarin de aanslagen door al-Qaeda worden opgeëist, echt blijkt te zijn.

Volgens de inlichtingendienst wijzen sporen in de richting van een Marokkaanse groep die op 16 mei vorig jaar in Casablanca bloedige aanslagen pleegde. Gisteren werd al bekend dat Zougam waarschijnlijk banden onderhoudt met een Spaanse cel van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda, dat wordt geleid door de imam Barakat Yarkas, alias Abu Dahdah. Deze man zit in Spanje vast voor betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september in de VS.

De politie weet echter nog altijd niet wat de identiteit van de man is, die op de tape te zien valt, volgens de Spaanse krant.