Uitslag verkiezingen Spanje en Rusland

ChrisJX
De Spaanse parlementsverkiezingen hebben een overwinning gebracht voor de socialistische partij PSOE. Na het tellen van 85,1 procent van de stemmen had de partij van José Luis Rodrìguez al 164 van de 350 zetels binnen. De Volkspartij (Partido Popular) stond met Mariano Rajoy na deze telling op 148 zetels. In 2000 verkreeg deze partij onder leiding van José Maria Aznar nog 183 zetels.

De woordvoerder van de PSOE zei dat zijn partij een nieuwe regering wilde vormen. Om dat te kunnen doen zal de partij een coalitie moeten vormen met een andere, om zo een meerderheid binnen het parlement te verkrijgen.

Rusland
Uit een peiling onder 120.000 Russische kiezers is gebleken dat Vladimir Poetin de verkiezingen van vandaag hoogstwaarschijnlijk gewonnen heeft. De president kreeg 69 procent van de uitgebrachte stemmen. Tegenstander Nikolai Charitonov ontving 12,6 procent van de stemmen.

De uitslag van deze peiling werd direct na de sluiting van de stembureaus in de laatste tijdzone bekend gemaakt. De officiële uitslag wordt op zijn vroegst maandag verwacht.