93-jarige vrouw twee keer verkracht

Bart (veekeend)
calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar nu blijkt is een 93-jarige vrouw uit Leiden eind januari op een avond binnen korte tijd niet één, maar zelfs twee keer verkracht. Het slachtoffer was die avond tot een uur of elf bij haar zus op bezoek geweest die in dezelfde flat woont. Toen ze net thuis was ging de deurbel, de vrouw opende de deur waarna de dader haar meteen hardhandig beetpakte en op de grond duwde. Hij scheurde haar kleding kapot en verkrachtte de 93-jarige vrouw.

Daarna doorzocht de man haar woonkamer en nam geld en wat andere dingen mee. Voordat hij de woning verliet, werd de vrouw nogmaals verkracht.

De politie vermoedt dat de dader de vrouw al een tijdje in de gaten heeft gehouden. Een paar dagen voor de verkrachting is een man op de vijfde etage van de flat gezien die bij verschillende woningen naar binnen keek. Of dat ook de dader was, is niet bekend.

De hoofdofficier van Justitie neemt de zaak hoog op en heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor diegene die de tip heeft die tot de aanhouding van de dader leidt. De zaak is afgelopen maandag behandeld in Opsporing Verzocht en heeft al twintig tips opgeleverd. Naast de dader is de politie ook op zoek naar drie mensen die mogelijk iets hebben gezien toen ze die avond in de buurt van de flat waren. Een opsporingsbericht op TV West had al eerder vier tips opgeleverd.