Daders viervoudige moord zijn dood

Rob (R@b)
De twee hoofddaders van de viervoudige moord op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek zijn dood. Bij de moordpartij, zes jaar geleden, werden twee drugscriminelen - Nico van Golde (39) en Rinus den Boer (45) - omgebracht alsmede de miljonairszonen Frank (18) en Polle Taminiau (20). Afgelopen week arresteerde de politie twee mannen die betrokken zouden zijn geweest bij het gebeuren, maar zij zijn niet de schutters, zo heeft justitie bekend gemaakt.

De twee dode Brabantse moordenaars zijn de 36-jarige Bart Heesbeen en de 29-jarige Hans (Puk) Versteeg. Zij hebben de volkomen onschuldige broers Taminiau destijds op het uitgestrekte landgoed van hun ouders in koelen bloede met een nekschot geliquideerd omdat zij toevallig getuige waren van de moord op de twee drugscriminelen.

Heesbeen blijkt een aatal jaren geleden in de gevangenis zelfmoord te hebben gepleegd waar hij na een zoveelste schietpartij in was beland. Hij blijkt bij een gevangenisgeestelijke indertijd veel zaken opgebiecht te hebben. Ook liet hij een gedetailleerde brief vol daderwetenschap achter die in handen is van de politie.

Versteeg werd een half jaar na de zelfmoord van zijn compaan doodgeschoten bij een drugsruzie in café 't Bossche Huuske.

Eén van de twee mannen die nu voor betrokkenheid is aangehouden is de 36-jarige snackbareigenaar Steven J. Volgens zijn advocaten ontkent hij alle betrokkenheid.