[update] Razzia tegen motorclub Bandidos

Rob (R@b)
In Nederland en Duitsland heeft de politie gisteren grootscheepse actie ondernomen tegen motorclub de Bandidos. In Kerkrade en rond Aken en in acht andere Duitse steden zijn 18 arrestaties verricht. De politie verdenkt de motorclub van drugssmokkel uit Limburg naar Duitsland. De arrestanten zijn alle kopstukken van de motorclub.

In totaal zijn zestig woningen en clubhuizen doorzocht waarbij drugs en wapens in beslag zijn genomen. De Bandidos zijn een wereldwijde, Hells Angels-achtige, motorclub met vooral veel aanhang in de Scandinavische landen. In de jaren 90 hebben beide motorclubs daar een bloedige bendeoorlog gevoerd.

Het is niet bekend of de actie van verband houdt met de moorden op drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek.


Update 08:30
Justitie in Limburg heeft laten weten dat de arrestatieregen van leden van de Bandidos moet worden losgezien van de moord op de drie Hells Angels in Echt. De arrestaties zouden te maken hebben met omvangrijke smokkel en handel in harddrugs tussen Nederland en Duitsland, waar justitie al langere tijd onderzoek naar deed.

Tijdens huiszoekingen in vier woningen in Kerkrade zijn onder andere een doorgeladen vuurwapen, een partij harddrugs en een hennepplantage ontdekt. In Duitsland werden ook een aantal vuurwapens gevonden.

De Nederlandse arrestanten zijn de Limburgse leiders van de Bandidos M.B. (46) en J.S. (41). Verder werden in Kerkrade J.P. (40) en B.M. (41) aangehouden. Duitsland heeft om hun uitlevering verzocht.