Bus rijdt in op wachtende Ieren: vijf doden

Roel (Roel_Jewel)
Vijf mensen zijn omgekomen en zeventien anderen zijn gewond geraakt toen een bus bij een bushalte in de Ierse hoofdstad Dublin op hen inreed. Het ongeval vond gistermiddag rond half twee plaats ter hoogte van het Clarence Hotel op Wellington Quay in Dublin.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Waarschijnlijk heeft de dubbeldekker-bus een andere bus geraakt en is daardoor op het trottoir terecht gekomen waar een grote groep mensen stond te wachten. Een aantal van hen raakte bekneld onder de bus en moest door brandweerlieden worden bevrijd. De dodelijke slachtoffers zijn drie mannen en twee vrouwen. Na het tragedie ontstond een verkeerschaos in Dublin, omdat Wellington Quay een van de belangrijkste wegen in het centrum van Dublin is. Bovendien gebeurde het ongeval ter hoogte van Temple Bar, het belangrijkste uitgaansgebied van de Ierse hoofdstad.

Volgens een woordvoerdster van Dublin Bus, de eigenaar van de verongelukte bus en de belangrijkste bus-operator van Dublin, is dit het ernstigste ongeluk in de historie van het bedrijf. Zij spreekt van een 'zwarte dag voor Dublin Bus'. De Ierse premier Ahem heeft de plek des onheils inmiddels bezocht.