Zwarte toekomst voor pop-ups

Tim (eSSe)
Logo MicrosoftHet lijkt erop dat de reclame pop-up in de toekomst volledig gaat verdwijnen. Nadat eerder het Amerikaanse America Online besloot pop-ups te weren, besloot ook Microsoft alle pop-ups op de MSN sites te verwijderen. Ook het Nederlandse bedrijf Web-Ads gaf aan pop-ups te gaan weren.

Microsoft kwam tot dit besluit, omdat uit onderzoeken bleek dat bij veel gebruikers de pop-up irritatie opwekt. Bovendien bleek uit andere onderzoeken ook al dat internetters minder gebruik maken van een site waarop pop-ups staan geïnstalleerd. De pop-ups zullen per direct verdwijnen van de Belgische, Engelse en Noord-Europese MSN sites, de rest van de landen zullen volgen. Microsoft wil in juni geen enkele pop-up meer hebben op welke MSN site dan ook. Overigens is het niet vreemd dat de pop-up verdwijnt, omdat er vele andere manieren van adverteren zijn uitgevonden de laatste tijd.

Volgens WebAds, het bedrijf dat van meer dan zeventig websites de advertentienetwerken beheert, is zij niet gezwicht voor het commentaar van de internet gebruikers, maar juist omdat steeds meer mensen gebruik maken van een pop-up-killer.