Israël verhoogt staat van paraatheid

Bart (veekeend)
In heel Israël is vandaag de staat van paraatheid verhoogd, na dreigementen van de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Volgens Hamas moet Israël rekening houden met talrijke aanslagen, om zo de dood van vijftien Palestijnen in de Gazastrook te doen vergelden.

Gisteren kwamen de vijftien Palestijnen om het leven tijdens confrontaties met het Israëlische leger. "We hebben extra manschappen gemobiliseerd, wegblokkades opgeworpen en voeren controles uit, vooral in gevoelige gebieden zoals commerciële centra, markten en scholen", zo laat een woordvoerder van de politie weten. Op diverse plaatsen in de grootste steden zijn barricades opgeworpen om zo al het verkeer aan te kunnen houden voor een grondig onderzoek.

Ook vandaag kwam het tot schermutselingen tussen de Palestijnen en het Israëlische leger. Tijdens een Israëlische militaire operatie, in de buurt van Ramallah op de Westoever, werd door het Israëlische leger een lid van Hamas doodgeschoten. Volgens het leger werd de 24-jarige Sami Arar al sinds het uitbreken van de intifada in september 2000 gezocht.