Indiase bruid trouwt met bruiloftsgast

ChrisJX
NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In India heeft een bruid haar aanstaande echtgenoot luttele minuten voor de voltrekking van het huwelijk laten zitten en is met één van de bruiloftsgasten getrouwd. De vrouw deed dit omdat de oorspronkelijke bruidegom een hogere bruidsschat had geëist.

De bruidegom wilde van zijn toekomstige vrouw 37 goudstukken en een nieuwe motorfiets als bruidsschat. Als hij deze niet zou krijgen, zou hij het huwelijk annuleren. De man had bij de verloving echter al 30.000 roepies ontvangen. De vader van de bruid beloofde de cadeaus binnen een week te bezorgen, maar daarop eiste de bruidegom een geschreven verklaring. De bruid werd dit te gortig en ze weigerde met de man te trouwen, zelfs na hevige protesten van haar vader.

"Als dit al gebeurt nog voor we getrouwd zijn, hoe kan ik dan gelukkig getrouwd met hem samenleven?", vertelde de bruid. Ze besloot na de afzegging met een ver familielid te trouwen, die als gast op de bruiloft was uitgenodigd. Hindoestaanse huwelijken worden betaald door de familie van de bruid. Daarnaast moeten de ouders vaak ook nog een bruidsschat betalen, iets wat eigenlijk verboden is in India.